Редактор: e-mail: Снимка Руският президент Владимир Путин се срещна в Кремъл със сирийския

...
Редактор: e-mail: Снимка Руският президент Владимир Путин се срещна в Кремъл със сирийския
Коментари Харесай

Путин прие Асад в Кремъл, двамата обсъдиха тероризма

Редактор: 

e-mail: 

Снимка 

Руският президент Владимир Путин се срещна в Кремъл със сирийския водач Башар Асад и двамата обсъдиха политическата обстановка в републиката, битката с интернационалния тероризъм, както и въпроси на двустранното, в това число филантропично съдействие. Информация за срещата, която се организира на 13 септември, беше оповестена на уебсайта на президента на Русия.

В началото на срещата Путин означи, че е доста удовлетворен да посрещне Асад в Москва, поздрави го за рождения му ден на 11 септември и „ с доста добър резултат от президентските избори “ (те се състояха на 26 май, Асад получи поддръжката на повече от 95% от избирателите).

" Резултатите от изборите показват, че хората ви се доверяват и макар всички компликации от предходните години и нещастията от предходните години, те към момента свързват процеса на възобновяване и връщане към естествения живот с вас ", сподели Путин, обръщайки се към Асад.

За положението на нещата в Сирия

Президентът на Руската федерация напомни, че посредством взаимните старания на двете страни беше допустимо да се освободи главната територия на Сирия от терористи (понастоящем законното държавно управление управлява над 90% от територията), бежанците се завръщат интензивно към освободените региони хората възвръщат домовете си. Според Путин Асад прави доста за определяне на разговор с политическите си съперници. Руският президент изрази вяра, че този развой ще продължи.

В същото време Путин назова наличието на непознати въоръжени сили в избрани територии на Сирия проблем без решение на Организация на обединените нации и без глобите на Асад. Това, съгласно съветския водач, не разрешава на управляващите на републиката „ да положат оптимални старания за консолидация на страната “.

На собствен ред Асад означи, че политическите събития, извършени в Сочи и Нур-Султан, способстваха за нормализирането на живота в Сирия.  " Бих желал да отбележа обстоятелството, че политическите процеси, които реализираме, са спрели за към три години. Разбира се, има избрани аргументи за това. Има избрани страни, които по всевъзможен метод разрушително въздействат върху опцията за осъществяване политически процеси ", изясни сирийският президент. 

Той още веднъж акцентира, че Руската федерация е съдействала доста за успеха над терористите в Сирия, благодари на Путин за оказаната помощ, а също по този начин високо оцени работата на съветското външно министерство. Според Асад дейностите на двете страни като цяло „ способстваха голямо за идеята за отбрана на цялото човечество “ от тероризма.

Сътрудничество сред Руската федерация и Сирия

Лидерите на Русия и Сирия също обърнаха огромно внимание на тематиката за филантропичното съдействие и взаимната битка против коронавирусната зараза. Путин напомни, че първите доставки на съветски ваксини от Sputnik V covid (регистриран в републиката през февруари) и Sputnik Light са минали в Сирия. Асад също благодари на президента на Руската федерация за оказаната поддръжка, „ без значение дали става въпрос за медикаменти, които оказват помощ за лекуване или попречване на разпространяването на коронавирусна зараза, както и за всяка друга помощ, в това число храна и всичко належащо, която Русия е предоставила на Сирия. "

Освен това президентите засегнаха тематиката за двустранното икономическо съдействие. „ През първата половина на тази година размерът на търговията се усили с 3,5 пъти “, сподели Путин в тази връзка.

Срещи на Путин и Асад

Предишната среща на Путин с Асад се организира през ноември 2020 година, заради обстановката с ковид, тя се организира посредством видеоконферентна връзка. Той разиска обстановката в Сирия, в това число битката против тероризма и завръщането на бежанците в родината си.

За последно Путин посети тази страна през януари 2020 г. Руският президент посети Дамаск, където посети командния пункт на въоръжените сили на Русия в Сирия. Той също по този начин чу отчети от военните за положението на нещата в разнообразни райони на републиката. По време на това пътешестване се организира предходна среща лице в лице на двамата водачи.

Освен това президентите на Русия и Сирия от време на време водят телефонни диалози. Според отчети на Кремъл последният подобен диалог е бил в края на април по самодейност на сирийската страна, написа tass.ru.

Превод: " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР